Volledig scherm
Impressie van het stadskantoor. © DEDRIE architecten

Wandel rond en door nieuwe stadhuis Tilburg (video)

TILBURG - Ruim twee jaar was er vooral kritiek op het ontwerp voor het nieuwe stadskantoor van Tilburg, nu oogst dat bijval. ,,Ik heb niet gezocht naar een compromis, maar naar een goede oplossing", zegt architect Ger Rosier woensdag in het Brabants Dagblad.

Het ontwerp wordt maandag 21 november besproken in de raadscommissie Vestigingsklimaat. In een animatie van DEDRIE Architecten kunnen belangstellenden al rond en door het nieuwe gebouw wandelen. Uiteindelijk nam Rosier het oorspronkelijke ontwerp van Kraaijvanger als uitgangspunt. De hoofdvormen blijven intact, hij gebruikt zoveel mogelijk vergelijkbare materialen, van binnen worden oorspronkelijke trappartijen en kunstwerken opnieuw gebruikt.

Ruggengraat
In plaats van de huidige drie ingangen komt er één, onder een luifel, aan de kant van de Paleisring. Vooral de 'ruggengraat' aan de kant van het Willemsplein bleef lang omstreden. Rosier hield met de gemeente vast aan deze toevoeging, maar maakte hem kleiner en volledig transparant. ,,Hij is wezenlijk om alle functies in het gebouw goed te ordenen en zorgt tevens voor een levendige gevel aan het plein."

Volledig scherm
Het nieuwe stadskantoor krijgt nog één entree: aan de kant van de Katterug. © DEDRIE architecten
Wil je weten hoe het stadskantoor er straks van binnen en buiten uit komt te zien? De eerste animatiebeelden in 3D zijn nu te zien. Houd de pagina www.tilburg.nl/kernwinkelgebied in de gaten voor de actuele informatie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.