Volledig scherm
Festival Mundial lokte vorig jaar vele mensen naar de Spoorzone in Tilburg. © Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt

Wankelende Tilburgse festivals en dansgezelschappen krijgen bijval

TILBURG - Theaters Tilburg, poppodium 013, museum de Pont en negen andere Tilburgse culturele instellingen maken in een brief aan de provincie hun ongenoegen duidelijk over het besluit om Tilburgse festivals als Mundial en Incubate en dansgezelschappen als T.r.a.s.h. en Vloeistof niet te subsidiëren.

Een citaat uit de brief: "Tilburg vervult in BrabantStad een cruciale rol, ook op cultureel gebied. Wij zijn een stad waar talenten worden ontdekt en opgeleid, een stad waar jonge makers een eerste stap kunnen zetten in hun professionele ontwikkeling, een stad die beschikt over actieve musea, podia en festivals om dat prille talent in een nationale en internationale context te plaatsen. Zoals met elke subsidieronde zijn er winnaars en verliezers. Het is opmerkelijk dat juist in Tilburg nu rake klappen vallen."

Een meerderheid van de gemeenteraad in Tilburg roept wethouder Marcelle Hendrickx van cultuur op om met de provincie om tafel te gaan zitten en de belangen van Tilburg te gaan verdedigen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.