Volledig scherm
Leerlingen van groep 8 van De Stappen krijgen uitleg van Anouk van Gils hoe ze hun telefoontje boefproof kunnen maken. © Hein Eikenaar

Wat ben jij waard voor een straatrover? Tilburgse campagne om kinderen te waarschuwen

TILBURG - Waar laat je je telefoon als je naar school fietst of gaat sporten? Hoe kun je je mobieltje beveiligen? Leerlingen van basisschool De Stappen in Tilburg kregen vrijdagmorgen een bijzondere les: Van Mij!

De campagne van de gemeente Tilburg is bedoeld om de kinderen bewust te maken van wat ze 'waard' zijn voor straatrovers. Dat is best veel en vaak meer dan ze denken, leggen Asja Vossen en Anouk van Gils namens communicatiebureau Attacom uit. Dat is door de gemeente in de arm genomen om de preventielessen te geven. Vossen: ,,Denk aan laptops, telefoons, dure kleding, schoenen en koptelefoons."

Vorig jaar werden al middelbare scholen bezocht. Bij kinderen op de basisschool zit de 'waarde' veelal in sleutels en mobieltjes. Leerlingen kregen tips over codes, vingerscan, de app 'zoek mijn telefoon' de revue, evenals de uitleg over het unieke IMEI-nummer van ieder mobieltje waarmee een toestel onbruikbaar gemaakt kan worden mocht ie gestolen zijn. Allemaal manieren om hun telefoontje boefproof te maken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.