Volledig scherm
Studenten Alexandra Kosmadaki en Diego van Baast nemen met storemanager Anouk van kledingwinkel Men at Work aan het Pieter Vreedeplein de beveiliging door. © Hein Eikenaar/BD

Wat te doen tegen winkeldiefstal? Grote actie in Tilburgse binnenstad

TILBURG - Hangen er camera's in de winkel? Heb je goed zicht vanaf de balie? Staat er voldoende personeel? Politie en gemeente, geholpen door studenten van het ROC Tilburg, houden dinsdag een grote preventie-actie onder winkeliers in de binnenstad.

Het aantal geregistreerde winkeldiefstallen in Tilburg is afgelopen jaar met 13 procent toegenomen tot 736 stuks. Daarvan werd 40 procent in de binnenstad gepleegd. Een deel van de stijging zit in betere beveiliging bij diverse vooral grote winkels, zegt wijkagent Cor van Uden. Hudson's Bay en Media Markt zijn daarvan voorbeelden. ,,Er wordt meer aangetroffen omdat we er alerter op zijn en het cameratoezicht is verbeterd."

Checken

Alertheid, daar gaat het ook om. Want dieven op heterdaad betrappen blijft lastig. Zo'n veertig studenten van ROC Tilburg gaan vanaf vroeg in de middag onder leiding van de politie de stad in om winkels 'te checken'. Ze ondervragen ondernemers over de veiligheidsmaatregelen in hun zaak. Op basis daarvan krijgen de winkeliers een advies. 

Studenten Alexandra Kosmadaki en Diego van Baast nemen met storemanager Anouk van kledingwinkel Men at Work aan het Pieter Vreedeplein de winkelbeveiliging door.  Spullen zijn gelabeld, er staat altijd personeel boven en beneden in de zaak, er hangen camera's. Men at Work heeft de zaken op orde, luidt de conclusie. 

En dan nog, zegt de storemanager, wordt ook bij hen gestolen. ,,Soms met geprepareerde tassen, soms vinden we labels in de kleedkamer." Die zijn door de dieven uit de kleding geknipt. ,,Voordat je het door hebt, ben je vaak al te laat."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.