Volledig scherm
Water in overvloed tijdens Kindervakantiewerk Berkel-Enschot © Rudolf Robben

Water, water en nog eens water tijdens Kindervakantiewerk Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - In twee groepen, bovenbouw en onderbouw, beleven de kinderen een week vol spelletjes en activiteiten. Jeske van Hal en Thijs Jonkers organiseren samen met zo’n 100 vrijwilligers de hele week voor zo’n 185 kinderen tot en met 8 jaar. ,,Het is bijna niet voor te stellen, maar maandag draaiden we nog een regenprogramma.”

“Het thema spionnen is voor iedereen hetzelfde, maar de spelletjes en activiteiten stemmen we af op de leeftijd.” Maandag was het met elkaar kennismaken en spelletjes doen, sinds dinsdag is water het sleutelwoord. ,,Vanwege de warmte en ook het hitteplan hebben we vaker drinkpauzes en zelfs insmeerpauzes.”
​ Op het sportpark aan de Rauwbraken staan springkussens, tenten maar vooral zwembaden. Die zijn flink in trek, maar zoals Jonkers vertelt: “We merken nu wel dat de kinderen af en toe even weg uit de zon willen en verkoeling zoeken in de tent.”

Slapen
Donderdag is altijd een bijzondere dag: de bovenbouwkinderen blijven slapen bij de scouting in Moergestel maar ook een aantal onderbouw-kinderen blijven op het sportpark slapen. Dus wat wordt een nachtje overslaan en morgen vermoeide oogjes? ,,Nou, ze zijn van vier dagen spelen al zo moe, dat ze toch wel slapen. En dan morgen nog even vol gas voor de laatste dag!”

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.