Volledig scherm
Water in overvloed tijdens Kindervakantiewerk Berkel-Enschot © Rudolf Robben

Water, water en nog eens water tijdens Kindervakantiewerk Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - In twee groepen, bovenbouw en onderbouw, beleven de kinderen een week vol spelletjes en activiteiten. Jeske van Hal en Thijs Jonkers organiseren samen met zo’n 100 vrijwilligers de hele week voor zo’n 185 kinderen tot en met 8 jaar. ,,Het is bijna niet voor te stellen, maar maandag draaiden we nog een regenprogramma.”

“Het thema spionnen is voor iedereen hetzelfde, maar de spelletjes en activiteiten stemmen we af op de leeftijd.” Maandag was het met elkaar kennismaken en spelletjes doen, sinds dinsdag is water het sleutelwoord. ,,Vanwege de warmte en ook het hitteplan hebben we vaker drinkpauzes en zelfs insmeerpauzes.”
​ Op het sportpark aan de Rauwbraken staan springkussens, tenten maar vooral zwembaden. Die zijn flink in trek, maar zoals Jonkers vertelt: “We merken nu wel dat de kinderen af en toe even weg uit de zon willen en verkoeling zoeken in de tent.”

Slapen
Donderdag is altijd een bijzondere dag: de bovenbouwkinderen blijven slapen bij de scouting in Moergestel maar ook een aantal onderbouw-kinderen blijven op het sportpark slapen. Dus wat wordt een nachtje overslaan en morgen vermoeide oogjes? ,,Nou, ze zijn van vier dagen spelen al zo moe, dat ze toch wel slapen. En dan morgen nog even vol gas voor de laatste dag!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.