Een impressie van het aanzicht in de Heuvelstraat.
Volledig scherm
Een impressie van het aanzicht in de Heuvelstraat. © Wereldhave

Wereldhave koopt panden V&D en Hema in Tilburg

TILBURG - Wereldhave heeft de panden van (voormalig) V&D en van de Hema in Tilburg gekocht. Dat laat topmanager Belinde Bakker desgevraagd weten. Het eerste pand wordt zo snel mogelijk geschikt gemaakt voor Hudson's Bay.

De aankopen zijn bedoeld voor de doorbraak die Wereldhave met de gemeente Tilburg wil realiseren in het stadshart. Er komt een nieuwe winkelstraat met woningen tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage, beide eigendom van het beursgenoteerde concern. Wereldhave verwacht dat de investering in het nieuwe stadshart van Tilburg oploopt tot 50 miljoen euro. De gemeente Tilburg heeft er 15 miljoen voor vrijgemaakt.

2017
Zoals de plannen er nu voor staan kruist de nieuwe straat de Heuvelstraat tussen de panden van C&A en Hema. De eerste ontwerpen voor Hudson's Bay, dat in september 2017 in Tilburg wil openen, liggen op de tekentafel. Op het huidige expeditieterrein naast V&D aan het Pieter Vreedeplein komt een woontoren en een grote nieuwe winkel. Die ligt iets terug, zodat bezoekers vanzelf de nieuwe winkelstraat ingeleid worden naar de entree van Hudson's Bay.

,,Wat een vooruitgang tegenover de rotzooi waar we nu tegenaan zitten kijken", zo reageerden woensdag twee bewoonsters van appartementen aan het plein.

Een impressie van het aanzicht op het Pieter Vreedeplein
Volledig scherm
Een impressie van het aanzicht op het Pieter Vreedeplein © Wereldhave

Tilburg e.o.