Willem II-stadion opgepoetst: de vrouwen kunnen komen

TILBURG - De grasmat ligt er strak bij, de perstribunes zijn ingericht, de WEURO 2017-doeken en vlaggen hangen en de reclameborden zijn zo goed als geplaatst. Kortom: het Willem II-stadion is zo goed als gereed voor het EK vrouwenvoetbal.

Topwedstrijden in het Tilburgse programma zijn de uitverkochte wedstrijd België - Nederland op 24 juli en de wedstrijd tussen huidige Europees en olympisch kampioen Duitsland tegen Italië op 21 juli. 

Honderden IJslanders

Voor de eerste wedstrijd in het Willem II-stadion op dinsdag 18 juli komen honderden IJslanders naar Tilburg. Zij gaan 'hun' vrouwen aanmoedigen tegen de Fransen. 

Volledig scherm
Op het dak van het stadion worden alvast de vlaggen van Frankrijk en IJsland geplaatst. © Hein Eikenaar

Het EK-vrouwenvoetbal wordt gespeeld van 16 juli tot en met 6 augustus. De wedstrijden zijn in Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede. Nederland zit in groep A met Noorwegen, Denemarken en België.

ZIE OOK: EK vrouwenvoetbal gaat voor 200.000 bezoekers

In Tilburg staan 4 wedstrijden en een kwartfinale (30 juli) op het programma: Frankrijk - IJsland (18 juli), Duitsland - Italië (21 juli), België - Nederland (24 juli) en Portugal - Engeland (27 juli). Alle poulewedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Voorafgaand aan iedere wedstrijd is er op het Pieter Vreedeplein een EK-fanzone van 13 tot 20 uur, met muziek en voetbalshows. Om 19.00 uur lopen de fans onder begeleiding van een brassband gezamenlijk naar het stadion 

Volledig scherm
Supporterscafé D'n Beitel is voor de gelegenheid omgebouwd tot vrijwilligershonk tijdens het EK. © Hein Eikenaar

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.