Volledig scherm
Foto uit het boek © Foto van Willem Vreeburg

Willems Wondere Wereld: boek met foto's van Willem Vreeburg uit Tilburg

TILBURG - ‘Willems Wondere Wereld’ is de titel van een boek met foto's van Willem Vreeburg. Het fotoboek verschijnt een jaar na het overlijden van de Tilburger.  Hij was mede-oprichter van Noorderligt en 013 en werkte als bedrijfsleider bij muziekpodium Paradox. Jarenlang maakte hij opmerkelijke foto's.  Van opschriften, borden, mensen en veel vreemde situaties waar de meester mensen aan voorbij lopen. Veel van die foto's zijn geplaatst op website CuBra. 

Publicist Ed Schilders noemt Willem Vreeburg een man van weinig woorden. ,,Maar Willem zag alles. Voeten in schoenen, spelfouten op bordjes, het verschil tussen afval en vandalisme. Hij gaf zijn foto’s altijd zonder commentaar.De Koning van de Kijkers. Zo wilde ik Willem benoemen. Even later bedacht ik nog een betere typering. Willem Vreeburg was een ‘vrijkijker’. Zeg maar een ‘vrijdenker’, maar dan iemand die denkt met zijn ogen.”

Volledig scherm
Titel: Zelfbaard © Willem Vreeburg

Zo maakte Willem Vreeburg foto's van schapen bij de laadbak van een graafmachine. Het lijkt alsof ze opgetilde gaan worden. Ook fotografeerde hij opmerkelijke verkeersborden, zoals een wegwijzer richting 'Gemene planten’ en een waarschuwingsbord met het opschrift 'Tovergroen buiten gebruik'. 

Het boek verschijnt in de reeks ‘In Tilburg’ en wordt uitgegeven door Gianotten. De ondertitel is ‘door het oog van Willem Vreeburg'. 

Volledig scherm
Uitgeverij Gianotten © Gianotten

Tilburg e.o.