Winkelcentrum in Tilburg ontruimd: personeelsleden onwel, oorzaak onbekend

VIDEOTILBURG - Winkelcentrum AaBe Fabriek in Tilburg is maandagmiddag op last van de politie en brandweer ontruimd. Door een nog onbekende oorzaak zijn medewerkers van verschillende winkels onwel geworden. Het gaat om vijftien personeelsleden van Blokker, Xenos en Big Bazaar. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten werden na de onwelwording meteen gewaarschuwd. De brandweer kwam ter plekke en liet het pand met spoed ontruimen. Medewerkers stonden in groepjes op straat af te wachten. 

Nieuwe vloer

De personeelsleden die onwel waren geworden, zaten op een plek voor de ingang bij elkaar en werden één voor één behandeld in de ambulance.

De brandweer heeft ondertussen metingen in het gebouw verricht. De oorzaak van de onwelwording is niet duidelijk. 

De evacuatie van het winkelcentrum is volgens een omstander rustig verlopen. Rond zes uur waren alle hulpdiensten en bezoekers vertrokken en was er niets meer te zien rondom het winkelcentrum.

Volledig scherm
Winkelcentrum in Tilburg ontruimd na onwelwording personeelsleden © Toby de Kort/De Kort Media
  1. ChristenUnie na onrust in Eindhoven en Tilburg: 'Wij kiezen voor de roetveegpiet’

    Christen­Unie na onrust in Eindhoven en Tilburg: 'Wij kiezen voor de roetveeg­piet’

    EINDHOVEN/TILBURG - Als het aan ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ligt, omarmt Nederland de roetveegpiet. ,,Die heeft alles in zich om de Piet van ons allemaal te worden’', schrijft de voorman van de kleinste coalitiepartij in de Tweede Kamer op Facebook. ,,Deze Piet is de triomf van de polder. Hij heeft z’n roetvegen te danken aan een traditioneel element van het Sinterklaas-verhaal: de schoorsteen.’'

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.