Volledig scherm
De nieuwe appartementen aan de zuidzijde van het plein zijn recent opgeleverd. © BPD

Winkelcentrum Wagnerplein eind juni heropend

TILBURG - Het gerenoveerde winkelcentrum Wagnerplein wordt eind juni met een feestje officieel heropend. Het werk aan het nieuwe hart voor Tilburg Noord loopt door tot begin 2020: dan wordt de oplevering verwacht van nieuwe woningen in het Von Weberpark. 

De aannemer heeft maandag - na een pauze met de feestdagen - het werk aan het nieuwe Wagnerplein hervat. Dat begint met de vernieuwing van de riolering in het laastste deel van de Beethovenlaan. 

Medio deze maand start ook de bestrating van het nieuwe autovrije plein rond het winkelcentrum. Eind februari zijn naar verwachting de nieuwe winkelunits aan de zuidkant klaar en ingericht. Hier komen onder meer de Action, de Zeeman, Domino's en een FFC Kwalitaria. 

Bibliotheek  

,,Het winkelcentrum is in maart klaar. Dan wordt nog wel het dak volledig vernieuwd, maar daar merken de bezoekers niks van. Pas als  het plein rondom helemaal is afgerond, is de heropening met een feestje voor het publiek", zegt een woordvoerster van ontwikkelaar BPD. Ook de weekmarkt zit dan op zijn nieuwe, definitieve plek op het plein. Over de invulling van vijf winkelunits zijn nog onderhandelingen gaande. 

De nieuwe behuizing voor de bibliotheek, de stadswinkel en het Ronde Tafelhuis wordt naar verwachting eveneens in maart in gebruik genomen. In april gaat het tijdelijke onderkomen tegen de grond. Daar komen dan parkeerplaatsen. 

Het Von Weberpark staat vanaf deze maand al een flinke opschoning te wachten. Om dat weer licht en open te maken gaat een aantal bomen tegen de grond. De nieuwbouw van woningen in het park is de allerlaatste fase van het nieuwe  Wagnerplein. ,,We zijn nu aan het uitdokteren hoeveel woningen er komen en waar precies. Het ziet ernaar uit dat we die begin 2019 kunnen bouwen en een jaar later kunnen opleveren."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.