Volledig scherm
Nieuwbouwcomplex Koningsoord. © Groosman Architecten

Winkeleigenaar Eikenbosch wil Koningsoord tegenhouden

DEN HAAG/BERKEL-ENSCHOT - Modehuis Eikenbosch bv, eigenaar van een winkel in het bestaande winkelcentrum, stapte maandag naar de Raad van State in Den Haag tegen de bouw van het nieuwe winkelcentrum Koningsoord.

Modehuis Eikenbosch verhuurt in het bestaande winkelcentrum een winkel aan een bakkerij. Die heeft de huur opgezegd. Na de bouw van Koningsoord zal de winkel leeg blijven staan, vreest eigenaar A. ten Thij van Modehuis Eikenbosch. ,,Ik krijg het nooit meer verhuurd'', zei hij tegen voorzieningenrechter J. Hoekstra. Die beslist over twee weken of het bestemmingsplan Koningsoord al of niet wordt geschorst.

De gemeente Tilburg en projectontwikkelaar Heijmans proberen dat te voorkomen. Het gaat om een nieuw dorpshart wat enorm belangrijk is voor de gemeenschap van Berkel-Enschot, zei een woordvoerster van de gemeente. Het stadsbestuur wil het woon- en winkelproject, er komen honderden woningen bij, zo snel mogelijk starten. 

Volgens Ten Thij is er geen behoefte aan een nieuw winkelcentrum van 11.000 vierkante meter. Hij vindt dat de gemeente onderzoek had moeten doen naar uitbreiding van het bestaande winkelcentrum Eikenbosch. 

In het nieuwe winkelcentrum zijn drie supermarkten gepland. Ook de Abdij Koningsoord maakt deel uit van het plangebied.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.