Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Winnaars en een verliezer van Bib Gourmand in de regio

TILBURG/ OSS - De presentatie van de Bib Gourmands - vermeldingen van restaurants die een volledig kwaliteitsmenu aanbieden voor maximaal 37 euro - gaat in deze regio gepaard met winnaars en verliezers. Zo verschijnen twee Tilburgse zaken nieuw op de lijst: Brasserij Kok Verhoeven en De Houtloods. La Couronne in Oss raakte echter de vermelding in de Bib Gourmand kwijt die het in 2014 veroverde.

Blijvers op de lijst zijn Auberge Het Kookhuys in Hilvarenbeek, La Fleurie en De Molen in Oirschot, Versaen in Ravestein, Lef in Helvoirt, Lucas in Reusel, Brasserie Boven de Rivieren in Sleeuwijk en in Tilburg verder Hofstede De Blaak en L'Olivio.

In de Bib Gourmand 2017 voor de Benelux staan 313 zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. In Nederland zijn 134 Bib Gourmands uitgedeeld, waarbij 18 restaurants deze voor het eerst toebedeeld krijgen. 17 zaken verloren hun Bib Gourmand. Bib is een afkorting van Bibendum, de naam van het bekende Michelin bandenmannetje. De lijst wordt donderdag 17 november officieel gepresenteerd.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.