Volledig scherm
Joost Möller, oud-wethouder en nu voorzitter van de VVD in Tilburg. © gemeente Tilburg

Woede om 'schandalige' tweet van voormalig kermiswethouder na verwoeste attractie Uden: 'U discrimineert ons'

UDEN/TILBURG - Bestuursvoorzitter van VVD Tilburg Joost Möller heeft zich de woede op de hals gehaald van Nederlandse kermisexploitanten. De voormalig kermiswethouder suggereert op Twitter dat de Duitse kermisattractie Encounter, die donderdagnacht afbrandde in Uden, waarschijnlijk in brand is gestoken door een jaloerse Nederlandse kermisexploitant.

Vier vrachtwagens van een Duitse kermisexploitant, gestald op de Boekelsedijk in Uden, vlogen in de nacht van donderdag op vrijdag in brand. Daardoor ging de gehele attractie verloren.

Volgens de politie is er sprake van brandstichting. Het ging immers om meerdere brandhaarden en in de buurt werden drie flessen en een jerrycan met brandbare vloeistof gevonden.

Vermoeden

Joost Möller, zelf ook wethouder van de Tilburgse kermis geweest, heeft een vermoeden wie er achter de brandstichting zit. 

,,In mijn tijd als kermiswethouder al geschrokken van agressie van Nederlandse kermisexploitanten richting Duitse collega's op 'hun' kermis", schrijft Möller op Twitter. ,,Was al bang dat dit ooit zou gebeuren."

Suggestief

Die opmerking schiet in het verkeerde keelgat bij kermisexploitanten. ,,Erg suggestieve reactie", schrijft iemand achter het Twitteraccount van de Tilburgse kermis. Dat was ook de bedoeling, reageert Möller. ,,Alle betrokkenen inclusief pers denken het, maar niemand zegt het. Daarmee laten we het probleem bestaan."

Met die bewering roept Möller alleen nog maar meer negatieve reacties op. ,,Wat een enge vent bent u. Exploitanten beschuldigen. Griezel", schrijft een kermisexploitant. Een collega laat weten het er niet bij te laten zitten. ,,Schandalige opmerking over de Nederlandse kermisexploitanten. Ik en mijn collega’s voelen ons aangesproken. Dit krijgt nog een staartje."

Tilburg e.o.