Volledig scherm
Foto ter illustratie © Dreamstime

Woeste Tilburger (62) gooit heet water over ex, cel- en taakstraf geëist

BREDA - Een ruzie tussen een 62-jarige Tilburger en zijn ex-vrouw in juli dit jaar is helemaal misgelopen. De man gooide heet water over de vrouw heen, waarop ze eerste- en tweedegraads brandwonden opliep. Nu hangt hem een cel- en taakstraf boven het hoofd.

De Tilburger, die inmiddels bij familie in Capelle aan de IJssel woont, moest zich gisteren in de rechtbank in Breda verantwoorden. 

Hij had sinds 2005 een relatie met de vrouw. Hoewel de relatie al maanden beëindigd was, woonden ze nog altijd samen. Totdat het vrijdagavond 28 juli misging.

Datingsites

Toen de vrouw 's avonds thuiskwam, vroeg de man haar of zij al op datingssites zat toen ze nog een relatie hadden. Na een paar ontwijkende antwoorden sloeg bij hem de vlam in de pan. 

,,Ik heb haar een stomp gegeven, op haar kaak. Daarna - en dat vreet nog steeds aan mij - is er een groot deel weg uit mijn geheugen'', vertelde hij.

Water uit steelpannetje

Uit verklaringen van de vrouw blijkt dat hij heet water uit een steelpannetje en later uit een waterkoker over haar heen gooide. Doordat ze haar gezicht beschermde, liep ze uiteindelijk alleen brandwonden op aan haar borst, arm en schouder.

,,Ik kan begrijpen dat je wel eens ruzie hebt. Maar dit, iemand van wie hij hield met heet water overgieten, gaat alle perken te buiten'', aldus officier van justitie Hannah Huizenga. Ze wil 180 dagen cel, waarvan 133 dagen voorwaardelijk. 

Bizarre zaak

Ook moet hij een werkstraf van 120 uur krijgen en zich psychisch laten behandelen. Bij die behandeling sluit ook advocaat Job Knoester zich aan. ,,Het is een bizarre zaak waarbij het geweld vanuit het niets kwam."

De Tilburger liet nog weten dat hij blij is om te horen dat de vrouw herstellende is. Hij hoort op 27 december welke straf hij krijgt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.