Volledig scherm
© Thinkstock

Zeker 30 kleinere winkeliers Tilburg tegen 'rondje'

TILBURG - Behalve een aantal grote winkelketens zijn zeker 30 zelfstandige winkeliers tegen het winkelrondje in Tilburg. Dat stellen de raadslid Hans Smolders en raadscommissielid Marjet Pals (lijst Nell Schoenmakers) op grond van een snelle peiling onder winkeliers in het centrum en het dwaalgebied.

Ze kregen handtekeningen van zaken als Burley, Contessa, Eekelaar, Pijnenburg, Multi Vlaai, Kingdom (skatehop), Bloem en Eindeloos! Mode & More. "Veel winkeliers zijn wel voor de komst van Primark, maar tegen winkels onder het stadskantoor", zeggen beiden.

Met hun peiling willen ze aantonen dat het standpunt van winkeliersvereniging SOBT niet door alle winkeliers wordt gedeeld. Voorzitter Marlous Mutsaers kreeg daarover in een raadscommissie woorden met Smolders. "Ik heb nooit gezegd dat alle winkeliers voor zijn, dat kan ook niet", reageert Mutsaers. "We werken met vertegenwoordigers uit een zestal verschillende delen van de binnenstad. De meerderheid is wel voor."

De raadscommissie spreekt zich maandag uit over het voorstel van wethouder Erik de Ridder voor een winkelrondje aan het Stadhuisplein. Dat bevat 6.600 vierkante meter voor Primark, 600 voor de locatie Max en 5.500 meter nieuwe winkels onder het stadskantoor.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.