'Zenuwachtige' overvaller richt pistool op hoofd New York Pizza-medewerkster in Tilburg: 'Ze is helemaal ontdaan'

VideoTILBURG - De jongeman die zaterdagavond een gewapende overval pleegde op het filiaal van New York Pizza in Tilburg, is zowel binnen als buiten de zaak vastgelegd op bewakingscamera's. Deze beelden zijn overgedragen aan de politie, meldt de eigenaar van de pizzeria aan het Brabants Dagblad. ,,Deze jongen heeft misschien wel de meest beveiligde eettent van de wijk uitgekozen. Niet zo slim."

De gewapende overval heeft diepe indruk gemaakt op het team van New York Pizza in Tilburg. Uit het niets stormde een gemaskerde man tegen sluitingstijd de zaak binnen en bedreigde twee aanwezige medewerkers met een pistool. 

De overvaller richtte daarbij het wapen op een jongedame achter de kassa en eiste al schreeuwend het geld uit de kassa.

Overrompeld

De medewerkers werden compleet overrompeld en besloten de overvaller zijn zin te geven. ,,Zij hebben daarmee perfect gehandeld en de situatie niet verder laten escaleren", zegt filiaaleigenaar Marijn Noordermeer. 

,,Gelukkig hebben wij nooit zo veel contant geld in de kassa's liggen. Ik gok dat de dader er uiteindelijk met honderd euro vandoor is gegaan."

Door kalm te blijven raakte uiteindelijk niemand gewond. ,,Maar je kunt je voorstellen dat deze gebeurtenis diepe indruk op onze medewerkers heeft gemaakt", benadrukt Noordermeer.

,,Met de ene medewerker gaat het naar omstandigheden goed. De ander heeft het een stuk moeilijker", zegt de eigenaar. ,,Zij heeft het pistool op haar gericht gekregen. Ze is die avond helemaal ontdaan naar huis gegaan."

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
De pizzeria New York Pizza is overvallen op de Korvelseweg in Tilburg. © Toby de Kort

Zenuwachtig

De dader, een man van rond de twintig jaar, maakte volgens de eigenaar een gespannen indruk. ,,Je kunt op de beelden zien dat hij heel zenuwachtig om zich heen blijft kijken", zegt Noordermeer. ,,Hij blijft maar draaien en draaien." De eigenaar gaat er niet van uit dat het hier om een professionele overvaller gaat.

,,Volgens mij heeft hij onze zaak volstrekt willekeurig uitgekozen. Hij heeft vast gekeken in welke zaak klanten aanwezig waren en in welke niet. Bij ons waren gelukkig geen klanten binnen, maar hij heeft nu wel de pech dat hij door verschillende camera's is vastgelegd. Zijn vluchtroute is voor een deel bekend."

Tips?

Of de overvallen medewerkster deze week weer aan het werk gaat, is nog niet duidelijk. Noordermeer verzekert dat New York Pizza er alles aan doet om haar personeel weer een veilig gevoel te geven.

De eigenaar hoopt dan ook dat de dader snel gepakt wordt. ,,Iedereen die iets gezien heeft verzoek ik vriendelijk om zich bij ons of de politie te melden."

Tilburg e.o.