Volledig scherm
De motorrijder werd tot twee keer toe betrapt. © Politie Tilburg op Facebook.

Zo'n 2.000 euro boete voor hardleerse motorrijder uit Oisterwijk

TILBURG - Een Oisterwijkse motorrijder was woensdagochtend behoorlijk hardleers. Hij werd in Tilburg betrapt voor het rijden op een motor zonder dat hij daar een rijbewijs voor had en zonder dat hij verzekerd was. Kort nadat hij daarvoor bekeurd was, liep hij weer tegen de lamp voor hetzelfde vergrijp.

Een motoragent zag rond 11.45 uur een bestuurder van een driewielerig motorvoertuig rijden. Toen de agent dichterbij kwam, ging de 33-jarige Oisterwijker er met hoge snelheid vandoor. 

De motorrijder probeerde via de smalle wegen in de binnenstad de motoragent kwijt te raken, maar dat lukte niet. In de Poststraat besloot hij daarom toch maar te stoppen voor een controle.

Daaruit bleek dat de man helemaal geen motorrijbewijs heeft. Daarnaast was zijn motor ook niet verzekerd. Hij ontving hiervoor bekeuringen en mocht te voet zijn weg vervolgen.

Niet veel later zag het cameratoezichtsteam van de gemeente Tilburg dezelfde man weer rondrijden op zijn motor. Hij werd wederom aan de kant gezet. Zijn motor is in beslag genomen. 

De boetes die de man opgelegd heeft gekregen, lopen volgens de politie op tot een bedrag rond de tweeduizend euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.