Volledig scherm
Een rijtje wegwijsborden voor de F261 in twee soorten vormgeving. De definitieve keus is nog niet gemaakt. © gemeente Tilburg

Zo vindt de snelfietser straks z'n weg

DONGEN - Speciaal ontworpen borden, verschillende types asfalt, gekleurde lijnen. Hoe de Brabantse snelfietser straks zijn weg kan vinden wordt steeds duidelijker. Maar nog niet helemaal.  

In Dongen is woensdagochtend in grote lijnen de vormgeving gepresenteerd van de F261, de snelfietsroute tussen Tilburg en Waalwijk. Dat wordt het voorbeeld voor de vier andere routes in Brabant die de komende jaren worden aangelegd. 

Het bureau Mijksenaar heeft twee concepten ontworpen, die nog even in de testfase zitten. Ze worden uitgeprobeerd in de virtuele werkelijkheid (met een fietssimulator) en later ook op proefstroken 'in het veld'. Daarna wordt de definitieve keus bepaald.

 Gedeputeerde Christophe van der Maat en de wethouders Gerard Bruijniks (Loon op Zand), Mario Jacobs (Tilburg) en Jan van Groos (Waalwijk) tekenden in Dongen de bestuursovereenkomst die de aanleg van de F261 mogelijk maakt. In Tilburg ligt al een proefstrook, maar de aanleg van de totale snelfietsroute begint in 2018. 

Volledig scherm
De Tilburgse wethouder Mario Jacobs fietst virtueel in zijn eigen stad, op een deel van de snelfietsroute F261. © Ben Ackermans/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.