Volledig scherm
Een stralende Thérèse Hiwat omringd door haar zonen Davy (links), Steven (rechts) en Randy. De foto werd kort voor haar overlijden gemaakt. ‘Dit is hoe wij haar willen herinneren’, zegt oudste zoon Steven.

Zoons van vermoorde Thérèse Hiwat leven nog steeds met wijze lessen van hun moeder

TILBURG - Vrede en liefde, rechtvaardigheid, respect, vriendschap, moed, tevredenheid, geluk. Het zijn de zeven deugden waarmee Thérèse Hiwat haar zoons opvoedde. Nu, een aantal maanden na haar overlijden, zijn het deze zeven deugden die het leven draaglijk maken voor de achtergebleven Steven, Randy en Davy.

Op 26 april 2015 kregen de zoons het slechte nieuws van een vriend uit de buurt. Er was iets aan de hand bij de flat waar hun moeder woonde. Daar aangekomen kregen de mannen te horen dat hun moeder vermoord was.

Thérèse Hiwat was een maatschappelijk betrokken persoon. "Ze had een zwak voor mensen die het niet breed hebben en genoot ervan om te helpen. Nog altijd worden we op straat aangesproken door mensen die even kwijt willen hoeveel ze aan haar te danken hebben", vertelt Randy. De zeven deugden, zoals de zoons de wijze lessen van hun moeder noemen, houden ze op de been. "Haat of wraakgevoelens zouden afbreuk doen aan wie mijn moeder was. Ze zou willen dat we ons leven zo goed mogelijk en met waardigheid voortzetten.”

Lees het hele interview met Randy, Davy en Steven in het Brabants Dagblad van 20 december, editie Tilburg.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.