Voorlopig beeld van de zorgvilla op het voormalige zwembadterrein aan de Ringbaan West, links de nieuwbouw voor Amarant.
Volledig scherm
Voorlopig beeld van de zorgvilla op het voormalige zwembadterrein aan de Ringbaan West, links de nieuwbouw voor Amarant. © H-Kwadraat Architecuur

Zorgvilla voor senioren met dementie

TILBURG - Op het voormalige zwembadterrein aan de Ringbaan-West komt een residentie voor zorgbehoevende ouderen. 

De zorgvilla verrijst vanaf begin volgend jaar en grenst aan de nieuwbouw voor Amarant die zijn voltooiing nadert. De zorg is met name gericht op mensen met dementie. 

Op de begane grond komt een gezamenlijke woonkamer met open haard, een leefkeuken, bibliotheek met familiekamer, wellnes-ruimtes, tuin en overdekt terras. De vertrekken worden afgewerkt met onder meer parketvloeren en het nodige glas-in-lood.

Thuis

Op de drie bovenverdiepingen komen 26 luxe kamers.  ,,Ook voor bezoekende familie en vrienden moet dit als een thuis voelen", zegt Michiel Tiggeloven van ontwikkelaar Vrijborg uit Vught. 

Vrijborg is voornemens binnen zes weken de omgevingsvergunning aan te vragen. Over circa drie weken staat eerst een informatie-avond voor de buurt op de agenda.   

Tilburg e.o.