Miriam en Carla Wijnen (rechts) met hun nieuwe programma 'De Aanbouw'.
Volledig scherm
Miriam en Carla Wijnen (rechts) met hun nieuwe programma 'De Aanbouw'. © PR foto

Zusjes Miriam en Carla Wijnen zijn weer terug op het cabaretpodium

VIDEOTILBURG - Miriam en Carla Wijnen haalden in 1996 als jonge meiden de finale van cabaretfestival Cameretten. Zus en Zo heette het duo toen. Nu zijn de cabaretzussen terug. Hun nieuwe programma 'De Aanbouw' maken ze bij Factorium in Tilburg en gaat over botox-moeders, online dating en een gehandicapte zoon. 

In de voorstelling zitten veel typetjes: een mantelzorger, een contactclown. Het programma heeft een kritische ondertoon, want Mirjam Wijnen heeft door de ervaringen met haar gehandicapte zoon een zeer duidelijke mening over de hulpverlening. De teksten en liedjes schrijven de zussen zelf. Ze zijn blij dat ze weer optreden, want ze kunnen de lach van het publiek niet missen. 

Miriam woont in Limburg, Carla in Berkel-Enschot. Carla studeerde in Tilburg en werkt bij Factorium. En er is nog een derde zus, ze zijn een drieling, al 43 jaar. Maar Karin uit Tilburg staat niet graag op het podium. Wel geeft ze haar zussen advies over het programma. 

'Aanbouw, te zien: vrijdag 23 maart in De Schalm (Koningsoord) Berkel-Enschot en zaterdag 24 maart in de theaterzaal van Factorium in Tilburg. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.