Volledig scherm
De katjes zijn er slecht aan toe © Zwerfkat Tilburg

Zwaar verwaarsloosde poesjes gedumpt in Tilburgse bossen: 'Vel over been, ogen ontstoken'

TILBURG - In de bossen bij Tilburg zijn woensdagmiddag zwaar verwaarloosde poesjes aangetroffen. De kittens waren gedumpt. Volgens Zwerfkat Tilburg, een werkgroep die verwilderde katten opvangt, is een van de dieren inmiddels overleden.

De andere gedumpte poesjes zijn er zeer slecht aan toe. Zij hebben ontstoken ogen en zijn vel over been. De medewerkers van de dierenopvang zijn op het moment op zoek naar mogelijk nog een kitten.

'Verschrikkelijk'

Op de Facebook-pagina van Zwerfkat Tilburg wordt vol verontwaardiging gereageerd. 

,,Diep triest! Arm klein schatje! Wat kunnen mensen toch egoïstisch zijn", schrijft Patricia Meijnckens. Daar is Demelza de Haas het mee eens: ,,Verschrikkelijk dat de hulp voor jou te laat was."

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.