Volledig scherm
© Thinkstock

Zware ochtendspits na ongevallen, vrouw gewond op A58

TILBURG - Op de A58 van Tilburg naar Breda zijn maandagmorgen drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Een 59-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

Dat gebeurde tussen de afritten Hilvarenbeek en Goirle. Een 52-jarige automobilist uit Lage Vuursche was even afgeleid en botste met zijn grijze Chevrolet achterop zijn voorganger. Dit betrof een grijze VW Golf, bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Haaren.

Door de klap werd zij tegen haar voorganger aangedrukt, een VW-bestelbus, bestuurd door een 55-jarige man uit Sint-Oedenrode. De 59-jarige vrouw in het middelste voertuig raakte bij de aanrijding gewond. Ze is vanwege nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk had een lange file tot gevolg.

Ook op de A2 bij Den Bosch botsten drie auto's maandagochtend op elkaar. Omdat richting Utrecht de linkerrijstrook door het ongeluk versperd was, ontstond er in korte tijd een file van 14 kilometer. Verkeer van Den Bosch naar Utrecht liep dik een half uur vertraging op. Ook op de A59 tussen Zonzeel en Oss stonden lange files na een ongeval. Op het hoogtepunt stond het over 8 kilometer vast.

Landelijk stond er rond 08.00 uur er al ruim 300 kilometer aan files en de verwachting is dat die nog aangroeien, zo meldt de VerkeersInformatieDienst, die ook spreekt van een „zware” ochtendspits.

Tilburg e.o.