Bryan Smeets is trots, maar baalt ook bij TOP Oss: ‘In de play-offs was het gewoon onvoldoende’

videoHet was even nog de vraag of Bryan Smeets (26) wel kon spelen tegen Sparta, maar hij verbeet de pijn en maakte de 90 minuten vol. En hij concludeerde dat TOP in de play-offs niet de stuntploeg was, die het in de reguliere competitie wél was. ,,Het was in de play-offs echt niet goed genoeg”

En dus kan het zomaar zijn dat de 3-0 nederlaag tegen Sparta de laatste wedstrijd van Smeets voor TOP Oss is geweest. Nu het seizoen erop zit, gaat hij eerst op vakantie. ,,Ik wacht af wat er gaat gebeuren en wie zich gaat melden óf niet. Ik heb nog een doorlopend contract (tot medio 2020, red.), maar ze weten ook dat ik ambities heb én dat de kans aanwezig is dat er iets komt.” In de winterstop was Sparta al serieus geïnteresseerd in hem.  

Smeets ziet het wel, woensdagavond baalde hij nog vooral van de uitschakeling in de play-offs. Het seizoen eindigde zo toch een beetje in een anti-climax voor de Ossenaren. ,,Het begon al bij die eerste thuiswedstrijd, daar haal je maar één helft je niveau. Dan komt er een tweede wedstrijd en hangt die 1-0 er al zo snel in. Dan weet je dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden”, concludeerde de middenvelder, die niet helemaal fit was. ,,Het was niet ideaal, maar ik wilde het team niet laten stikken. En ik heb het de hele wedstrijd volgehouden.”

‘Geweldig jaar’

Toen Smeets zijn grootste teleurstelling liet varen en het hele seizoen in ogenschouw nam, was hij vooral ook ‘trots’. ,,Die zesde plaats, de halve finale van de play-offs... Daar had je van tevoren niet over nagedacht. Maar eenmaal in de play-offs wil je gewoon winnen. En over twee wedstrijden was het gewoon onvoldoende. Nu overheerst de teleurstelling nog, maar over een paar dagen besef ik echt wel dat het een geweldig jaar was.”

Volledig scherm
Bryan Smeets (r) baalt na de 3-0 nederlaag tegen Sparta. © BSR Agency