Volledig scherm
Bryan Smeets viert zijn tweede treffer van de avond. © BSR Agency

Bryan Smeets maakt geweldig doelpunt van eigen helft; TOP Oss verslaat Jong Ajax met 2-1

VIDEOTOP Oss stond gelijk met Jong Ajax in een competitie waar de ploegen allemaal nog dicht bij elkaar staan. Beide ploegen begonnen dan ook vol inzet aan het duel. TOP kreeg in de zevende minuut de kans om de score te openen met een penalty. Huseyin Dogan liet na een onzeker ogende aanloop de bal zo hoog overzeilen, dat Ajax-doelman Kotarski er niet eens bij in de buurt hoefde te komen. Dat hield het uiteraard wel spannend in het Osse Kuipje, want kansen vielen er over en weer.

Gele kaarten vielen er ook aan beide zijden. Eerst voor Lion Kaak, die een overtreding op Ajacied Victor Jensen beging. Een kwartier later was het de buurt aan Boy Kemper, die Philippe Rommens tegen de mat legde. De balans in de wedstrijd was toen echter al enige minuten doorgeslagen naar Jong Ajax. Een prachtige vrije trap van Cerny werd uit het doel gehouden door Olij, enkele minuten nadat Ekkelenkamp letterlijk een neuslengte tekort kwam om met een duikende kopbal de 0-1 te maken.

Treffer Smeets

Het begin van de eerste helft leek in de beginfase hetzelfde te lopen, maar TOP kwam gaandeweg steeds meer terug in de wedstrijd. In de 71ste minuut legde Dogan in een snelle uitbraak af op Smeets, die keurig binnen schoot. Dat is echter nog kinderspel bij wat Smeets een paar minuten daarna flikte. Van enkele meters achter de middenlijn schoot hij de bal op doel, die met een boog achter Kotarski de goal in stuiterde.

Meteen daarna halveerde Traore de achterstand van Jong Ajax, dat de rest van de wedstrijd gevaarlijk bleef. Het Amsterdamse gezelschap leek vastberaden niet zonder punten naar huis te gaan, maar kon uiteindelijk niet meer gevaarlijk worden.