Dennis van der Heijden in dienst van ADO Den Haag.
Volledig scherm
Dennis van der Heijden in dienst van ADO Den Haag. © BSR Agency

Carpi-spits Dennis van der Heijden op proef bij TOP Oss

Dennis van der Heijden is momenteel op proef bij TOP Oss. De 22-jarige Schiedammer staat momenteel nog onder contract bij Carpi, dat in de Italiaanse Serie C speelt. 

,,Dennis traint met ons mee op zijn verzoek”, laat TOP Oss-directeur Peter Bijvelds desgevraagd weten. ,,We kennen elkaar al wat langer, vandaar dat hij ons verzocht om mee te kunnen trainen. Dat verzoek hebben wij graag ingewilligd. Een overstap behoort daarbij altijd tot de mogelijkheden.” 

Van der Heijden speelde achtereenvolgens in de jeugd van Feyenoord, Dordrecht en ADO Den Haag. Bij de hoofdmacht van ADO debuteerde hij uiteindelijk in 2016 tijdens een bekerduel met Telstar. Daar vierde hij zijn debuut met een beslissende goal door tien minuten voor het einde de 2-1 binnen te koppen. In de eredivisie mocht hij zich gedurende twee seizoenen in 24 wedstrijden bewijzen, tot hij in de winterstop van 2017 verhuurd werd aan FC Volendam. 

Van Carpi naar Fermana

Die periode duurde maar een half seizoen, waarna hij vertrok naar Almere City FC. Uiteindelijk werd kwam hij 31 keer uit voor de Almeerders. De spits vertrok voor een Italiaans avontuur naar Carpi, dat toen nog in de Serie B speelde, maar kwam in die competitie niet aan spelen toe. Na de degradatie verhuurde Carpi hem aan het Italiaanse Fermana. 

Sinds afgelopen zomer is Van der Heijden terug bij Carpi, waar hij nog tot 2021 onder contract staat, maar de Schiedammer aast dus op een vertrek daar. ,,Een overstap naar Oss behoort tot de mogelijkheden”, aldus Bijvelds.