Volledig scherm
Cihat Celik. © Cihat Celik

Cihat Çelik keert terug bij oude liefde TOP Oss

TOP Oss heeft met middenvelder Cihat Çelik een oude bekende aangetrokken De Ossenaar keert terug naar zijn thuisstad na twee jaar onder contract te hebben gestaan bij het Turkse Gazişehir Gaziantep. 

Çelik kwam in die periode zowel in Turkije als in Bosnië in actie, tijdens een verhuurperiode aan Celik Zenica, dat in de Bosnische Premier League speelt.  Gaziantep promoveerde afgelopen seizoen naar de Turkse Süper Lig en haalde daarna de bezem door hun selectie. Voor Çelik betekende dat dat zijn contract niet verlengd werd. ,,Ondertussen heb ik altijd contact gehouden met Peter Bijvelds en Klaas Wels”, reageert hij in een persbericht van TOP Oss. ,,Zij geloven in mij en geven me vertrouwen. Aan zo’n omgeving heb ik nu behoefte.” 

Tijdens zijn buitenlandse avonturen is hij de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie, en de resultaten van zijn oude club daarin, altijd blijven volgen. ,,De ploeg heeft twee goede jaren achter de rug, waardoor spelers en clubs ons anders benaderen. Ook de verwachtingen zullen zijn gestegen, maar dat is alleen maar mooi. Ik hoop dat we dit seizoen opnieuw maximaal gaan presteren.” 

Andere clubs

De carrière van Çelik begon bij NEC, dat hem in het seizoen 2016-2017 liet vertrekken naar (toen nog) FC Oss. Hij speelde uiteindelijk 31 wedstrijden voor de ploeg en tekende er een nieuwe verbintenis, voordat hij een aanbod kreeg van Gaziantep. De Turken verleidden hem alsnog tot een transfer. 

Çelik laat weten ook door andere clubs in Nederland benaderd te zijn, maar zegt voor ‘honderd procent’ te kiezen voor TOP Oss: ,,Ik ben hier thuis en heb het altijd goed gehad. Bovendien zag ik dat alle Ossenaren uit het team vertrokken waren. Ik móest die leegte opvullen.”