Volledig scherm
Diego Maradona door anoniem street art-collectief KampSeedorf © Kamp Seedorf

De ‘Banksy’ van Almere kijkt uit naar bezoek TOP Oss, maar portret van Smeets is niet waarschijnlijk

TOP Oss reist vandaag af naar het noorden voor de wedstrijd tegen Almere City FC. De Banksy van Almere is erbij op de tribunes van het Yanmar Stadion.

,,Ik heb zelf een seizoenkaart voor Almere City, de andere jongens voor Ajax, maar dat gaat prima samen", zegt Eus (een schuilnaam), lid van het anonieme street-art collectief Kamp Seedorf. Culthelden vormen vaak het onderwerp, voetballers zijn daarin oververtegenwoordigd. ,,Voornamelijk van Ajax of internationale spelers", zegt Eus. Ondanks zijn fabelachtige tweede treffer tegen Jong Ajax van vorige week lijkt een portret van TOP Oss-speler Bryan Smeets voorlopig dus niet erg waarschijnlijk.

Vanavond speelt de held van Oss tegen Almere. ,,Dat wordt een belangrijke wedstrijd", weet de straatkunstenaar. Almere staat dertiende in het klassement, maar er zitten slechts vier punten verschil tussen hen en de zesde plek van TOP. ,,Dat houdt het ook leuk. Elke wedstrijd telt, daarom is het leuk om te gaan."

Verontwaardigd

Almere City komt uit een bewogen periode na het ontslag van trainer Michele Santoni. Die leek net zijn draai gevonden te hebben met het team. ,,Vlak voor de play-offs, wat doet dat met een team?", vraagt Eus zich af. ,,Volkomen uit het niets. Hij had net een hele goede reeks neergezet. Daarvoor had hij flink wat verloren, maar iedereen was verontwaardigd bij ons op de tribune."

Assistent-trainer Ole Tobiasen heeft zijn taken voorlopig overgenomen. Onder zijn bewind verloor de club vorige week met 1-3 van Sparta. De sfeer op de tribunes in Almere is echter nog steeds uitstekend, en de hoop op de play-offs is er springlevend, net als aan de Osse zijde. Kamp Seedorf heeft in het verleden vooral Ajacieden afgebeeld, maar is van plan ook hun thuisstad een artistiek steuntje in de rug te gaan geven: ,,We hebben nu wel een aantal Almere City-dingen liggen in ons atelier."

Volledig scherm
Bryan Smeets. © BSR Agency