Volledig scherm
Doelman Ralph Vos in actie voor RKC Waalwijk. © Toin Damen

Doelman Ralph Vos naar FC Oss

OSS - Geffenaar Ralph Vos sluit komende zomer aan bij FC Oss. De 20-jarige goalie maakt de overstap van FC Den Bosch en wordt na Dean van der Sluys, Richard van der Venne en Cihat Çelik de vierde selectiespeler uit de gemeente Oss.

Vos begon als jeugdkeeper bij VV Nooit Gedacht in Geffen. Later speelde hij voor RKSV Margriet en in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. Namens de Waalwijkers maakte Vos in 2015 - nota bene tegen FC Oss - zijn debuut in het betaald voetbal. Vervolgens keepte hij geregeld (27 duels in totaal), maar koos-ie voor een avontuur bij FC Den Bosch. Daar speelde hij echter geen wedstrijden in de Jupiler League.

Concurrentie

Voor Vos is het bijzonder om nu de Osse clubkleuren te gaan verdedigen. ,,Als jochie ging ik regelmatig kijken en droomde ik ervan om hier onder de lat te staan", vertelt de doelman. ,,Ik ben met deze club opgegroeid, dat maakt het speciaal.” Om daadwerkelijk een plek op doel af te dwingen, gaat Vos de strijd aan met Xavier Mous en Ronald Koeman. ,,Drie jonge en talentvolle keepers, dus ik moet mijn stinkende best gaan doen."

Allround doelverdediger

Op 3 juli staan de drie voor het eerst samen op het trainingsveld. Hoe schat Vos zijn kansen in? ,,Geen idee, ik moet mijn collega’s eerst beter leren kennen. Zelf ben ik vrij allround. Ik heb niet hele sterke of hele zwakke punten. Wel denk ik dat mijn trap aardig is en ik ben met 1.94 meter vrij lang. Daar doe ik mijn voordeel mee bij hoge ballen. We gaan het zien. Ik heb er in elk geval veel zin in."