Volledig scherm
© BSR Agency

Dramatische eerste helft doet TOP de das om tegen Jong AZ

Een opleving in de tweede helft kon niet voorkomen dat TOP Oss vrijdagavond in een fletse wedstrijd verloor van Jong AZ: 1-2

Vijf minuten na de aftrap was het voor de bezoekers al raak. Sedlacek rondde zonder falen af op een lange bal naar voren en tikte de bal voorbij keeper Koeman. Een antwoord had TOP daar niet op. Ondanks dat de normaal gesproken aanvallend spelende Pieter Langedijk als vleugelverdediger opgesteld werd, betekende het niet dat het publiek een assertiever TOP te zien kreeg. In tegendeel. TOP oogde flets en ongeïnspireerd, bleef de bal achterin rondspelen, en verspeelde deze rond het middenveld zodra er een poging werd gedaan naar voren te stoten.

Speldenprikjes

Pas na een half uur leken de Ossenaren wat speldenprikjes uit te gaan delen. Het bereiken van de voorhoede bleef een heikel punt. Een lange bal naar voren die eindigde over de achterlijn, of een afstandsschot dat naast het doel zeilde, geen van allen was het vermelden waard. Tot overmaat van ramp zette Jong AZ vlak voor rust een keurig uitgespeelde aanval op, met aan het einde een trefzekere Margaret: 2-0.

Na rust mocht Overgoor blijven zitten en kreeg Büttner de voorkeur. TOP moest wel meer druk gaan zetten om nog iets van de wedstrijd te kunnen maken en deed dat direct effectief. In de 53ste minuut was het Lion Kaak die uit een corner de bal voorbij Schendelaar werkte: 1-2.

Feller

Enkele minuten later was het opnieuw Kaak die scherp bleek binnen de zestien meter, maar ditmaal zat Schendelaar bovenop zijn uithaal. TOP wist vaker naar voren te komen, en oogde nadat ook Çelik (voor Hutten) gewisseld werd een stuk feller. Büttner bracht gretigheid met zich mee. In de passes bleef TOP te slordig om een succesvolle aanval op te bouwen.

In de 80ste minuut werd de maker van de openingstreffer Sedlacek gewisseld voor Maxim Gullit, zoon van Ruud Gullit. Vijf minuten nadat hij in het veld gebracht werd, stond hij oog in oog met die andere ‘zoon van’: TOP-keeper Ronald Koeman Jr. Gullit schoot naast, en TOP kwam evenmin nog tot scoren. Daarmee stonden er deze avond weliswaar grote namen in het Osse Kuipje, maar bleef het duel zelf uiteindelijk verre van groots.

  1. TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    TOP Oss toont ook bij Roda JC weinig nieuw elan en verliest

    Voor TOP Oss blijft het succes in de eerste divisie beperkt tot die ene zege op Jong Ajax, mede dankzij een fout van doelman Kjell Scherpen. Op bezoek bij hekkensluiter Roda JC bleef dergelijke medewerking uit en verloor de Osse ploeg met 2-1. Dat was ook niet zo gek. TOP Oss deed het in Kerkrade voor een groot deel met dezelfde spelers die ook vorig seizoen een basisplaats hadden, maar dan zonder de smaakmakers Dogan en Smeets.