Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
0
  • Bart Vriends 15'
  • Ragnar Ache 86' 87'

Eredivisiedroom TOP valt in duigen, Sparta is maatje te groot in play-offs

Voor TOP Oss zit het seizoen erop: Sparta was ook in het tweede halve finaleduel te sterk: 3-0. En dus is de conclusie dat TOP de vorm die het tijdens het droomseizoen had niet door heeft kunnen trekken in de play-offs. Sparta was over twee duels (5-0) de betere en treft De Graafschap in de finale.

Voor TOP was vooraf al duidelijk dat het lastig zou gaan worden, gezien de 0-2 nederlaag in Oss. Daar kwam nog eens bij dat topscorer Huseyin Dogan niet inzetbaar was voor het duel op het Kasteel, hij had te veel last van zijn hamstring. Ook die andere sterkhouder, Bryan Smeets, was niet helemaal fit. Hij kon zijn stempel dan ook niet echt drukken bij TOP Oss.

Snelle voorsprong Sparta

En dat deed zich voelen bij de Ossenaren, die net als in de thuiswedstrijd moeite hadden om het spel te maken. Sparta hoefde niet, maar voetbalde wel veel makkelijker dan TOP. En dus werd het na een kwartier al 1-0; Bart Vriends knikte binnen uit een ingestudeerde corner. Vervolgens had Sparta een aantal kansen om de score uit te breiden, maar dat deden de Rotterdammers niet. En dus kreeg TOP ook kansen om zelf weer in de wedstrijd te groeien.

Dat had zowaar ook gekund, maar Delano Ladan - die Dogan verving - had zijn vizier niet op scherp staan. De huurling van ADO had eerder al over gekopt en dook daarna nog eens twee keer alleen voor het doel op, maar miste. Zodoende ging TOP met een achterstand rusten.

Anti-climax

Ook na rust kon TOP het tij niet keren, er was nog wel een serieuze kans voor Ladan, maar zijn inzet werd nog nét voor de lijn weggehaald. Ook Smeets schoot nog met buitenkantje rechts op doel, zijn inzet zeilde naast het doel. Het overwicht na rust was sowieso voor TOP, maar het lukte allemaal nét niet. Sparta scoorde wel, via Ragnar Ache (twee keer), en dus eindigde het in 3-0.

En dus eindigde het droomseizoen van de stuntploeg uit Oss toch een beetje in een anti-climax. En dan vooral omdat TOP het Sparta in twee wedstrijden niet echt moeilijk heeft kunnen maken. In de competitie was dat met een gelijkspel en een 1-4 zege nog wel gelukt.