Volledig scherm
Blijdschap bij FC Oss na de 2-1 van Nieveld. © Marcel Bonte

FC Oss in slotfase voorbij Cambuur, met dank aan Nieveld

Lange tijd leek FC Oss vrijdagavond op een gelijkspel af te gaan tegen Cambuur. Drie minuten voor tijd was daar Norichio Nieveld met de verlossing: 2-1 overwinning.

FC Oss begon de wedstrijd zonder zijn aanvoerder Rick Stuij van den Herik, vanwege een schorsing. Daarom bestond het hart van de verdediging uit Fleuren, Nieveld en Piqué. De wedstrijd tegen Cambuur was belangrijk voor FC Oss. Bij winst zou het volop in de race blijven een play-off ticket. Bij verlies zou het achterop raken.

De eerste helft speelde FC Oss niet geweldig, maar toch kreeg het een aantal mogelijkheden. In de eerste minuten kwam Koen van der Biezen bijvoorbeeld een teenlengte te kort. Daarna kwam Istvan Bakx nog met een fijne steekbal op Fatih Kamaci, maar laatstgenoemde kreeg de bal niet voorbij keeper Cummins. Cambuur zette daar alleen een vlammend schot van Van Wermeskerken tegenover. Zo ging FC Oss de rust in, in de wetenschap dat het zijn overwicht in de eerste helft niet volledig had kunnen benutten.

Spectaculair begin

De tweede helft begon spectaculair, want al na één minuut bracht FC Oss de stand op 1-0. Van der Venne stond volledig vrij op de voorzet van Fatih Kamaci. Nog geen minuut later was het 1-1 door een doelpunt van Daan Boerlage. De actie van Daniel Crowley, die daar aan voorafging, was zeer fraai.

Na dat spectaculaire begin van de tweede helft was het FC Oss dat de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Kamaci kreeg nog een goede kans en andere aanvallen strandden eveneens voortijdig.

Drie minuten voor tijd was daar de bevrijding voor FC Oss. Norichio Nieveld, centrale verdediger, maakte de 2-1. Zo blijft FC Oss volop in de race voor de play-offs.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Bij het laatste uur van de wedstrijd Almere City - TOP Oss staat maandagavond Ronald Koeman Junior onder de lat, de tweede keeper van de Ossenaren die al anderhalf jaar geen wedstrijd speelde. Het duel werd vrijdagavond gestaakt vanwege hevige mist en eerste doelman Nick Olij ging direct na het fluitsignaal naar het ziekenhuis waar bleek dat hij zijn arm in de warming-up al had gebroken. De doelman, die algemeen bekendstaat als één van de beste keepers van de competitie waarin hij actief is, zit de komende weken noodgedwongen aan de kant.