Volledig scherm
PREMIUM
© Jaap van der Doelen

Gebroeders Kuilder presenteren boek over hun club: 'Het Was Weer Top'

OSS - ,,Ik vind het een ondergewaardeerde club", vertelt Joost Kuilder over de voetbalclub die komend seizoen weer TOP Oss heet. ,,Als ik kijk wat we toch elk jaar weer flikken in onze regio, waar veel concurrentie is, dan ben ik daar als Ossenaar trots op." Over zijn ervaringen in het afgelopen seizoen schreef hij samen met zijn broer Roel het boek Het Was Weer Top: Een jaar in de catacomben van FC Oss.

Quote

Extra leuk om zoiets samen met je broertje te kunnen doen

Joost Kuilder

Het eerste exemplaar van het boek werd maandagavond overhandigd aan hun grootse fan: hun moeder. Zij is niet de enige die glundert over de samenwerking, want Joost is er zelf al even verrukt over: ,,Het is extra leuk om zoiets samen met je broertje te kunnen doen." De locatie kan bovendien niet toepasselijker zijn, want de broers presenteren hun boek bovenin de lounge van hetzelfde stadion waar zij al die wedstrijden gezien hebben.

En tijdens de speciale, derde editie van de Osse voetbaltalkshow 'Over De Vleugels' die in samenwerking met de Osse bibliotheek daarvoor opgezet werd, maken ook een aantal clubiconen hun opwachting. Oud-keeper Raymond Koopman bijvoorbeeld, wiens portret metershoog de wand in het trappenhuis hiernaartoe siert. ,,Daar schrok ik ook van", zegt hij met een lach, waarna hij vertelt dat hij nog altijd een 'goed opgeborgen plekje' in zijn hart heeft voor de club waar hij maar liefst tien jaar als publiekslieveling speelde.

  1. Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Ronald Koeman Jr. kwam al 1,5 jaar niet in actie voor TOP Oss, maar kan zich vanavond tegenover zijn oude club bewijzen

    Bij het laatste uur van de wedstrijd Almere City - TOP Oss staat maandagavond Ronald Koeman Junior onder de lat, de tweede keeper van de Ossenaren die al anderhalf jaar geen wedstrijd speelde. Het duel werd vrijdagavond gestaakt vanwege hevige mist en eerste doelman Nick Olij ging direct na het fluitsignaal naar het ziekenhuis waar bleek dat hij zijn arm in de warming-up al had gebroken. De doelman, die algemeen bekendstaat als één van de beste keepers van de competitie waarin hij actief is, zit de komende weken noodgedwongen aan de kant.