Volledig scherm
© BSR Agency

Gemankeerd TOP Oss gaat ten onder bij Telstar

Wat begon als een rauwe pot die flink heen en weer golfde, eindigde vrijdagavond in een onooglijke partij waarin TOP nauwelijks kansen wist te creëren. Thuisploeg Telstar verzaakte met nog veel hogere cijfers dan de 1-0 te winnen. 

De selectie van TOP Oss was wegens files naar IJmuiden toe aan de late kant in het stadion. In de warming-up blesseerde keeper Ronald Koeman zich aan zijn schouder, waardoor Damien Perquis opnieuw in de basis verscheen. Niet veel later blesseerde Lorenzo Piqué zich eveneens, waardoor Niels Fleuren op zijn plek beginnen kon.

Bekijk hier de samenvatting van Telstar - TOP Oss (Premium)

Zij namen deel aan een wedstrijd die flink heen en weer golfde, vol felle duels met veel hang- en sleepwerk op het middenveld. Fraai was het allemaal niet. Rick Stuy van den Herik probeerde het halverwege de eerste nog met een leep schot op afstand, maar kon keeper Sven van der Maaten daar niet voldoende mee uitdagen.

Telstar kwam de andere kant op tot iets meer kansen, maar was evenmin trefzeker. Tot overmaat van ramp viel aan Osse zijde nog een derde speler uit, toen Dean van der Sluys zich aan zijn knie blesseerde. De rest van het veld volgde hem zo’n tien minuten later de kleedkamers in, met een zeer terechte brilstand op het scorebord.

Na rust ging TOP nadrukkelijker loeren op de counter, en liet het de thuisploeg aanvallen. De Osse achterhoede wist dat goed te pareren, tot Reda Kharchouch zich in de 64ste minuut vrij wist te draaien, en de bal met een pijlsnel schot achter Perquis plantte. TOP Oss-trainer Klaas Wels besloot daarop in te grijpen in de weinig opzienbarende Osse voorhoede. Lars Hutten kreeg de voorkeur boven aanvaller Cihat Çelik, terwijl de tamelijk kleurloos spelende spits Cas Peters mocht blijven staan.

Niet veel later bleef TOP met veel geluk in de wedstrijd, toen Kharchouch een vrijwel onmogelijk te missen intikkertje van pakweg een meter afstand op de paal wist te plaatsen. In de hoop een slotoffensief te forceren, haalde Wels vervolgens controlerende middenvelder Lion Kaak naar de kant, om plaats te maken voor aanvaller Enzo Stroo. Maar het mocht niet baten. Telstar zette TOP juist onder druk in de eindfase, en kwam meermaals tot grote kansen zonder deze af te ronden. De Ossenaren konden daardoor na een rommelige eerste, en een ronduit onaanzienlijke tweede helft, zonder punten de bus in naar Brabant.