Volledig scherm
Cas Peters was aanwezig op de bruiloft van Lion Kaak (hier samen in hun De Graafschap-tijd) en daar kwam hij in contact met algemeen directeur Peter Bijvelds © JV

Grap op bruiloft Lion Kaak resulteert in transfer Peters naar TOP Oss

OSS - De bruiloft van Lion Kaak eind mei blijkt niet alleen voor de middenvelder en zijn kersverse vrouw goed te zijn geweest, ook voor TOP Oss heeft het positieve gevolgen gehad. Op de bruiloft legden Cas Peters en algemeen directeur Peter Bijvelds voor het eerst contact met elkaar wat deze zaterdag resulteerde in de transfer van de aanvaller naar TOP Oss.

,,Het begon eigenlijk als een grap", stelt Peters. Maar eigenlijk kon het contact met Bijvelds niet op een beter moment komen. ,,Ik was het plezier helemaal kwijtgeraakt bij FC Volendam. Ik werd er vorig seizoen gehaald, maar niet lang na mijn komst werd de trainer ontslagen en gingen we over op een andere speelwijze. Daarna zat ik niet lekker in mijn vel. Ik merkte de afgelopen tijd ook dat ik bleef hangen in het gevoel van vorig seizoen. Verder voelde ik niet veel vertrouwen en dat heb ik wel nodig.”

Dat gevoel heeft hij nu wel bij TOP Oss. ,,Het voelt héél goed bij TOP Oss. Uit de gesprekken die ik heb gehad met Peter Bijvelds, maar ook met Lion Kaak, blijkt dat er veel vertrouwen is. Ik heb er ook echt heel veel zin in.” Bij TOP Oss verwacht hij in het 5-3-2 systeem te kunnen renderen. ,,Voor de tegenstander komt het verdedigend over, maar als aanvaller heb je in dit systeem veel ruimte en vrijheid. Ik ben geen diepe spits, maar meer een loper. Dat past wel in dit systeem.” 

Bij TOP Oss zijn ze blij met de komst van Peters. ,,Cas wilde graag naar Oss komen, maar we wisten dat het geen gemakkelijk traject zou zijn”, kijkt Bijvelds terug. ,,Maar waar een wil is, is een weg. Ik ben blij dat het gelukt is. Cas kan in ons systeem dé ontbrekende schakel zijn. Hij kan op eigen kracht wat creëren, zoals Huseyin Dogan dat ook kon.”