Volledig scherm
Huseyin Dogan. © BSR Agency

Handelend NAC slaat toe: vertrokken TOP Oss-goalgetter Huseyin Dogan voor twee jaar naar Breda

NAC heeft toegeslagen op de transfermarkt en haalt met Huseyin Dogan de aanvallende versterking binnen waar het zo naarstig naar op zoek was. 

De speler wordt maandag gepresenteerd en tekent dan een tweejarig contract met een optie om te verlengen, dat melden goed ingevoerde bronnen. Voor Dogan hoeft NAC geen transfersom te betalen, aangezien de speler na twee seizoenen TOP Oss uit zijn verbintenis liep en transfervrij was. 

De voorbije weken werd de multifunctionele Dogan, in zijn jaren bij Sparta (2012-2017) en later TOP Oss (2017-2019) heeft hij op alle posities op het middenveld en in de voorhoede gespeeld, veelvuldig gelinkt aan Turkije. Ondanks berichten in de Turkse media dat hij tot een akkoord zou zijn gekomen met een club uit Turkije heeft NAC de strijd om de veelzijdige aanvaller in zijn voordeel beslecht.

De stroom aan interesse had de 25-jarige Hagenaar te danken aan één goed jaar in Oss; met 21 goals en 5 assists in 36 wedstrijden beleefde hij vorig seizoen zijn doorbraak in het profvoetbal. Ter vergelijking: in de zeven jaar daarvoor scoorde hij zeven keer. Samen met doelman Nick Olij, eveneens door NAC ingelijfd, was Dogan een van de steunpilaren achter het opmerkelijke succes van TOP Oss. Met een daverende zesde plaats noteerde het de hoogste eindklassering ooit in de eerste divisie sinds de terugkeer in het betaalde voetbal in 1991. 

Komende week zal naar alle waarschijnlijkheid ook het nieuws gebracht worden door NAC dat Boris Kudimbana een contract tekent waardoor trainer Ruud Brood straks met vier aanvallers kan werken: Stokkers, Dogan, Kudimbana en Sydney van Hooijdonk.

Volledig scherm
Dogan. © BSR Agency
Volledig scherm
Dogan schreeuwt het uit. © BSR Agency