Volledig scherm
TOP Oss-coach Klaas Wels © BSR Agency

Harde woorden gevallen bij TOP Oss: ‘We speelden vaak te apathisch’

TOP Oss gaat zaterdag voor eigen publiek op jacht naar zijn tweede seizoenszege. Dat moet ten koste gaan van een eveneens kwakkelend Go Ahead Eagles. Trainer Klaas Wels zette de boel de afgelopen dagen flink op scherp.

Qua trainingsarbeid keek de Schijndelse oefenmeester naar eigen zeggen terug op een geslaagde week. ,,Er is door iedereen hard gewerkt en ik heb goede dingen gezien. Dat moet zaterdagavond zijn beslag gaan krijgen”, aldus Wels, die met een aantal van zijn spelers ook een individueel gesprek voerde. Daarbij vielen er af en toe harde woorden. ,,Bij drie van de inmiddels vijf gespeelde competitieduels gingen we met een 2-0 achterstand de rust in, omdat we apatisch speelden. Zoiets wil ik niet nog eens meemaken. Tot hier en niet verder.” Wels haalt  op strenge toon aan dat zijn elftal meer vanuit het collectief moet gaat denken. ,,Dat betekent onder andere een stapje extra zetten en ervoor zorgen dat iedereen honderd procent fit is.”

Blessures

Wels kan tegen Go Ahead Eagles niet beschikken over Hennos Asmelash, die nog niet is hersteld van een schouderblessure. Verder kampt reservedoelman Joris van Gerwen met rugklachten. Danzell Gravenberch kan  eveneens niet in actie komen. De van Reading overgenomen verdediger is nog steeds niet speelgerechtigd. Wels:  ,,Wij hebben het benodigde papierwerk al enige tijd klaarliggen. Het wachten is nog op groen licht vanuit Engeland. Jammer dat zoiets zo lang moet duren.”

Levi Opdam en Jason Jason Bourdouxhe trainden deze week weer volop mee en zijn fit genoeg om speelminuten te kunnen maken. Of het tweetal direct in de basis start, wilde Wels niet kwijt. ,,We gaan Go Ahead niet wijzer maken dan ze al zijn.” Wel lijkt het erop dat TOP Oss voor eigen publiek wederom met vier verdedigers gaat starten. ,,Op dit moment hebben we moeite om ons vertrouwde 5-3-2 systeem in te vullen. In dat opzicht zal ik wellicht weer andere keuzes maken. Qua systeem en qua basisopstelling”, besloot Wels.

Vermoedelijke opstelling TOP Oss: Koeman; O. Rommens, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren; Celik, Kaak, P. Rommens, Hutten; Peters, Stroo.