Marcel van der Sloot namens TOP Oss in duel met Ronnie Stam.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel van der Sloot namens TOP Oss in duel met Ronnie Stam. © Pics United / BSR Agency

Hoe TOP Oss net niet kon stunten tegen NAC: ‘Het mocht niet zo zijn’

Deze week in... 2006We volgen de sportkalender, maar gaan terug in de tijd. Aflevering 2 in deze serie: hoe TOP Oss op 28 april 2006 NAC liet wankelen in de nacompetitie. We blikken terug met Marcel van der Sloot.

Sinds TOP Oss in 1991 terugkeerde in het betaald voetbal, doolden de Ossenaren jarenlang anoniem rond in de eerste divisie. Tot 2006, toen er plots – voor het eerst in de clubhistorie – een periodetitel werd gepakt en in de nacompetitie bijna eredivisionist NAC pootje werd gelicht. ,,Ik had het er onlangs nog over met iemand”, zegt Marcel van der Sloot, destijds speler en nu assistent-coach bij TOP. ,,We hadden thuis 0-0 gespeeld en in Breda werd het 2-2. Normaal gesproken ben je dan verder, maar in dat seizoen telden de uitdoelpunten niet dubbel en moest er een derde duel komen. Tja..”

  1. TOP Oss biedt seizoenkaarthouders tegemoetkoming aan

    TOP Oss biedt seizoen­kaart­hou­ders tegemoetko­ming aan

    Doordat het seizoen dankzij de coronacrisis vroegtijdig ten einde is gekomen, hebben seizoenkaarthouders uiteindelijk minder wedstrijden kunnen bezoeken dan waar zij in eerste instantie voor betaald hebben. Als tegemoetkoming bieden clubs, waaronder TOP Oss, de mogelijkheid zogenoemde coronavouchers te bestellen. Daarmee kunnen supporters in het komende seizoen vijf wedstrijden kosteloos bezoeken. Deze zijn beschikbaar tot 13 juli.
  2. KNVB onaangenaam verrast door ‘voorbarig’ bericht kabinet

    KNVB onaange­naam verrast door ‘voorbarig’ bericht kabinet

    De KNVB is onaangenaam verrast door de brief die minister Hugo de Jonge vandaag aan de Tweede Kamer stuurde. De minister meldt daarin dat massale publieksevenementen zoals wedstrijden in het betaalde voetbal waarschijnlijk pas mogelijk zijn als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. ,,En niemand weet hoelang dat gaat duren”, schrijft De Jonge. ,,We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”