Nieuwkomer Dennis van der Heijden moet voor doelpunten zorgen.
Volledig scherm
Nieuwkomer Dennis van der Heijden moet voor doelpunten zorgen. © BSR Agency

Kan TOP Oss zich herpakken na zware kater?

TOP Oss heeft een kater weg te spoelen. In de wedstrijd tegen Jong PSV probeert het morgenavond de draad weer op te pakken.

De opwaartse spiraal die TOP Oss na de winterstop leek in te zetten, werd vorige week gestuit door FC Dordrecht. Dat TOP het thuisduel met 1-3 verloor, lag niet alleen aan de Dordtse doelpunten; het eigen optreden was opvallend zwak. ,,In mijn drie jaar als trainer hier heb ik nog niet eerder zo’n slecht TOP Oss gezien”, sprak trainer Klaas Wels na afloop onomwonden.

Vrijdag wacht Jong PSV als tegenstander op de Herdgang in Eindhoven. De Ossenaren wonnen de thuiswedstrijd van de Eindhovense beloftes eerder dit seizoen met 1-0, maar dat maakt winst met de huidige stand van zaken nog niet vanzelfsprekend.

Nieuwkomers

In de winterstop versterkte TOP zich met spitsen Dennis van der Heijden en Samet Bulut, die beiden al in actie kwamen voor hun nieuwe team. De dit seizoen matig presterende Osse voorhoede zou zo beter moeten gaan renderen, en meer in evenwicht met de stabielere achterhoede komen. Juist verdedigend liet TOP Oss echter flinke steken vallen in de wedstrijd tegen Dordrecht. Bovendien moet het tegen Jong PSV routinier en vaste waarde Lorenzo Piqué missen. De centrale verdediger pakte vorige week zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en is daarom geschorst. Henk Dijkhuizen lijkt evenmin een zekerheid, nadat hij eerder ontbrak wegens ziekte. Dijkhuizen trainde deze week weer mee, maar of hij al wedstrijdfit is, blijft een vraagteken.

Het biedt wellicht ruimte voor Dennis Hettinga of nieuweling Kenny van der Weg, al wil Wels diens deelname niet bevestigen. De trainer kijkt positief naar het duel met Jong PSV. ,,We zijn de week vol goede moed en energie begonnen om de kater weg te kunnen spelen.”