Volledig scherm
© BSR Agency

Kwakkelend TOP Oss onderuit tegen FC Volendam

Na een veelbelovende openingsfase verzandde TOP Oss tegen Volendam in een nederlaag. Oud-Volendammers Enzo Stroo en Cas Peters lieten na zich te revancheren op hun vorige werkgever. De wedstrijd eindigde vrijdagavond in 1-2.

TOP Oss opende de wedstrijd fris en gemotiveerd. Niels Fleuren legde na vijf minuten slim terug op Lars Hutten, die in een één-tweetje met Philippe Rommens naar voren stoof. Het combineren van die twee eindigde succesvol toen Rommens in de zesde minuut de bal beheerst achter Volendam-goalie Nordin Bakker schoof.

Bekijk hier de samenvatting van TOP Oss - FC Volendam (premium)

Na een half uur spelen drongen de bezoekers echter steeds meer aan. Lorenzo Piqué zette zijn lichaam tussen de bal en het doel, maar gebruikte daar volgens arbiter Van der Laan daar ook zijn arm bij. Het leverde de verdediger een gele kaart op. Aangezien zich dat in het strafschopgebied afspeelde, werd de bal bovendien op de stip gelegd. De penalty leek even door de in de juiste hoek duikende Damien Perquis gekeerd te worden, maar rolde hemeltergend traag alsnog over de doellijn: 1-1.

Stuurloos TOP Oss

Vijf minuten later was TOP niet alleen de vroege voorsprong kwijt, maar kwam het dankzij een treffer van Martijn Kaars zelfs op achterstand. De ploeg die de wedstrijd zo voortvarend opende, was gedurende de eerste helft  volledig stuurloos geraakt. 

Na de rust hoopte TOP Oss-trainer Klaas Wels dat Cas Peters wat venijn in de wedstrijd kon brengen. Tegen zijn oude ploeg werd hij ingebracht om Lars Hutten te vervangen. De aanvaller die in de zomer uit de hoge hoed van directeur Peter Bijvelds getoverd werd, zorgde zelf vooralsnog niet voor magie op het veld.

Een goed twintig minuten later kreeg hij gezelschap van een andere recent bij Volendam vertrokken aanvaller: Enzo Stroo. TOP speelde assertiever, maar sorteerde daar nog niet direct effect mee. Peters werd gevloerd binnen de zestien meter, maar de arbitrage liet doorspelen. Met nog een kwartier op de klok koos Wels ervoor om alles op de aanval te gooien. De als vleugelverdediger opgestelde Niels Fleuren werd gewisseld voor aanvaller Pieter Langedijk, waarmee TOP het trio wissels compleet maakte.

De wedstrijd speelde zich in de daaropvolgende eindfase vrijwel exclusief op de helft van de tegenstander af, maar TOP sloeg er geen munt uit. Langedijk had de gelijkmaker nog op de schoen, maar besloot een voorzet te geven die niet afgemaakt werd. Het leverde de bezoekers drie punten, en de thuisploeg een bittere nasmaak op.

Opstelling TOP Oss: Perquis; Fleuren (76. Langedijk), Stuy van den Herik, Asmelash, Piqué, O. Rommens; Büttner, P. Rommens, Kaak; Çelik (67. Stroo), Hutten (46. Peters)