Volledig scherm
© BSR Agency

Late openingstreffer Dogan helpt TOP Oss definitief de play-offs in

Maar liefst 85 minuten lang bleef de 0-0 op het bord staan in een wedstrijd waarin desondanks genoeg te beleven was. En toen zorgde Huseyin Dogan op het laatste moment voor een groot feest voor TOP Oss. Dankzij zijn late openingstreffer tegen FC Dordrecht plaatst TOP Oss zich definitief voor de play-offs: 1-0.

Aan het spel van FC Dordrecht viel niet af te zien dat er voor de schapenkoppen niets meer op het spel stond. De ploeg was gekomen om zijn sportieve plicht te doen, en zette druk van meet af aan. TOP Oss probeerde te profiteren van de ruimtes die daarop ontstonden, maar stuitte aan Dordtse kant meermaals op een uitstekend keepende Janssen.

In de 22ste minuut bijvoorbeeld, toen een kappende en draaiende Ragnar Oratmangoen ruimte voor een schot probeerde te vinden. Die acties waren succesvol, maar Dordrecht-goalie Bryan Janssen zat er met een vlijmscherpe reactie knap tussen. Tien minuten daarvoor was het eveneens Oratmangoen die nipt miste na een pass van de rap opgekomen Hennos Asmelash.

Dreiging

Kansen waren er ook meerdere aan Dordtse zijde, al leek er bij TOP een fractie meer dreiging achter te zitten. Het publiek werd daardoor getrakteerd op een wedstrijd die vlot tussen beide ploegen op en neer ging. Ondanks dat er na 45 minuten nog steeds 0-0 op het scorebord stond, zal de wedstrijd daarom in de rust door niemand als saai omschreven zijn.

In de tweede helft was het FC Dordrecht dat energiek uit de kleedkamers komt en flink druk probeerde te zetten. TOP-keeper Ronald Koeman wist een uitstekend schot van Crysencio Summerville te pareren, en hield de wedstrijd zo open. Één van de grootste kansen op de openingstreffer deed zich in de 71ste minuut voor, toen Norichio Nieveld van dichtbij net naast de goal kopte. Een doelpunt bleef zo lang in de lucht hangen, om maar niet te willen vallen.

Uiteindelijk was het Huseyin Dogan die vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd voor zijn 20e competitietreffer tekende met een heerlijk schot. Een golf van opluchting ging door het stadion, en de supportersliederen klonken uit alle kelen. TOP Oss staat in de play-offs, dankzij een zwaar bevochten maar verdiende overwinning.