Volledig scherm
© BSR Agency

Late wedstrijd tussen TOP en MVV strandt in loomheid

In een zich voortslepende oefenwedstrijd tussen MVV en TOP maakt één goal van de Limburgers het verschil: 1-0.

‘Geen weer om in te voetballen’, moet men gedacht hebben nadat op donderdag de Nederlandse hitterecords aan gort gingen. De wedstrijd van TOP Oss tegen MVV werd maar liefst twee uur verschoven, zodat de 22 spelers op het veld geen duizend doden zouden sterven door uitdroging of oververhitting. Ook in de zuidelijke punt van het land was het namelijk zweten. Om 21:00 uur stapten beide teams in Maastricht uiteindelijk de grasmat op, om er de zesde wedstrijd inde zomerse oefenreeks van de Ossenaren te gaan spelen.

In de selectie waarmee trainer Klaas Wels de wedstrijd begon, waren slechts twee van de huidige proefspelers te vinden: Yentl van Genechten en Joey Groenbast. Pas na een half uur deed de eerste kans voor TOP Oss zich voor, toen Overgoor de bal overschoot. Aan Maastrichtse zijde gebeurde echter ook weinig, in een wedstrijd die zich kenmerkte door de slepende loomheid. In het verloop van de tweede helft bracht trainer Wels wederom meer proefspelers in, waaronder de van Jong NAC afkomstige Skender Loshi. Zij moesten de achterstand weg zien te poetsen die TOP grofweg vijf minuten na rust opliep, toen Van der Hurk voor MVV de bal tussen de palen kopte.

Philippe Rommens wist in de 60ste minuut de lat nog te raken, maar veel meer gevaar konden hij en zijn teamgenoten niet creëren. De nieuwelingen en de spelers die op proef zijn, kennen verdedigend inmiddels hun rol in het systeem van Wels. MVV kwam niet door de muur die zij opwierpen heen, maar TOP bood zelf veel te weinig in de omschakeling om aanvallend effectief te zijn. Directeur Peter Bijvelds liet weten dat de zoektocht naar de broodnodige spits bij TOP Oss achter de schermen in volle gang doorgaat: “We zijn hard aan het werk, zoals dat hoort.”