Volledig scherm
Lion Kaak (TOP Oss). © BD

Lion Kaak (TOP Oss) koploper bij Profeet van de Week

Lion Kaak van TOP Oss is de koploper in de rubriek De Profeet van de Week, die elke vrijdag op de websites van het ED, BD en BN/De Stem verschijnt. 

Telkens voorspelt een speler van een van de acht Brabantse profclubs negen wedstrijden uit de ere- en eerste divisie. Daar zitten in ieder geval de wedstrijden van de negen Brabantse teams (ook Jong PSV) bij. 

In de eerste aflevering ging FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels desastreus van start. Hij voorspelde zeven vrijdagavondduels onjuist. Uiteindelijk werd hij 'gered' door NAC en PSV, die in de loop van het weekend hun wedstrijd wel wonnen, zoals Swinkels had voorspeld. Twee punten dus voor de goalie.

Treffer-in-blessuretijd

Daar ging TOP Oss-speler Lion Kaak in de tweede aflevering van De Profeet van de Week ruimschoots overheen. Hij startte juist goed op vrijdagavond met vier van de vijf voorspellingen correct. Vervolgens bleek de glazen bol van Kaak toch niet zo helder: van de resterende vier duels voorspelde hij er nog slechts eentje juist. De treffer-in-blessuretijd van PSV in Zwolle bracht het eindtotaal van Kaak op 5 punten. 

Een mooie uitdaging voor de volgende in de reeks. In aflevering 3, die vrijdagochtend online komt, voorspelt NAC-speler Mounir El Allouchi onder meer de uitkomst van Feyenoord - NAC, PSV - Willem II en van de uitbeurt van zijn voormalige club Helmond Sport bij Jong PSV. Zou El Allouchi meer dan vijf punten pakken?

Volledig scherm
FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels. © Tom Berserik