Volledig scherm
Lorenzo Piqué in duel met Al-Gharafa-speler Wesley Sneijder. © Marcel Bonte

Lorenzo Piqué tot 2021 bij TOP Oss

Verdediger Lorenzo Piqué heeft zijn contract bij TOP Oss verlengd. De 28-jarige Rotterdammer heeft zijn amateurcontract ingeruild voor een verbintenis tot 2021.

Piqué zou de club afgelopen zomer na zes seizoenen verlaten, maar zijn zoektocht naar een nieuwe club liep op niets uit. Daarom keerde hij eind augustus terug in Oss op amateurbasis. ,,Ik heb tijdens de transferperiodes in een achtbaan van Walibi gezeten. Het was soms lastig, maar wel een goed leerproces”, vertelt hij in een reactie aan de club.

De publiekslieveling, die 184 competitiewedstrijden in het rood-wit speelde, is te spreken over zijn nieuwe verbintenis. ,,Ik ben de clubleiding en de technische staf dankbaar voor het vertrouwen. Na 2021 zien we weer verder. De ambitie om ooit voor een mooie buitenlandse club te spelen, blijft in leven.”

 1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
  voorbeschouwing

  TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

  Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”
 2. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?