Volledig scherm
Almere City - TOP Oss werd vrijdagavond vanwege dichte mist gestaakt. © BSR Agency

Onherkenbaar zwak TOP Oss mist zelfvertrouwen in Almere

Vrijdagavond duurde de wedstrijd tussen Almere City FC en TOP Oss slechts 27 minuten, nadat scheidsrechter Nagtegaal besloot de wedstrijd te staken. Het zicht was te slecht voor de arbitrage. Maandagavond werd het restant gespeeld.

Toen om 20:00 uur de wedstrijd hervat werd, was het eerste balcontact voor Ronald Koeman Jr. Op de helft van de tegenstander vloog de bal uit. In het daaropvolgende kwartier trapte hij vaker hard en ver, maar weinig gericht. In de 35e minuut kreeg Almere de eerste serieuze kans voor de goal, en wordt een ver voor zijn doel uitkomende Koeman door Ilias Alhaft gepasseerd.

In de tweede helft was het direct in de eerste minuut al raak. De bal komt tussen Koeman en de Osse verdediging in, waarbij zijn ploeggenoten nalieten vlot in te grijpen. De bal werd vervolgens door Stijn Meijer met speels gemak over Koeman heen getikt. Enkele minuten later kwam TOP goed weg, toen Youri Loen geheel vrij stond en hard naast schoot. Het zelfvertrouwen bij de normaal zo sterk georganiseerde Osse verdediging leek verdampt.

Nadat TOP Sjoerd Overgoor wisselde voor Koen van der Biezen, moest Smeets een linie zakken. TOP was slordig in de verdediging, en met nog ruim twintig minuten te spelen wisselde Wels Olivier Rommens voor Ladan, om noodgedwongen vol op de aanval in te zetten. Er werd wat meer aangedrongen, maar de Ossenaren waren te slordig in het balcontact om uitgespeelde kansen te creëren. Het spel in de tweede helft straalde zo vooral onzekerheid uit.

In de eindfase kreeg TOP de kans het tij te keren, nadat Ladan door Mirani binnen de zestien meter tegen de grond gewerkt werd. Mirani kreeg rood, waarna Dogan de bal op de stip mocht leggen. Vlak voordat hij de penalty nemen wil, wisselt Almere nog om de psychologische druk op te voeren. Wellicht met succes, want keeper Etemadi dook de bal daarna vakkundig uit de hoek. Daarmee liet Dogan het twee wedstrijden achter elkaar na om te scoren uit een penalty. In de blessuretijd scoorde Ricardo Kip voor Almere nog de 3-0, waarna een voor Oss uiterst pijnlijke avond ten einde kwam.