Volledig scherm
Hennos Asmelash vorig jaar in actie voor TOP Oss. © BSR Agency

Rechtsback Hennos Asmelash keert terug bij TOP Oss

TOP Oss verwelkomt Hennos Asmelash voor nog een jaar in het Osse Kuipje. De in Delft geboren rechtsback kwam vorig jaar over als huurling van ADO Den Haag, en werkte zich met name in de tweede seizoenshelft op tot vaste waarde voor de ploeg uit Oss.

Asmelash kwam aan het begin van het vorige seizoen op huurbasis naar Oss samen met clubgenoot Delano Ladan. Eerder vandaag werd bekend dat Ladan in overleg met ADO vertrekken mocht, en de spits voor twee seizoenen in Cambuur tekende. Meervoudig jeugdinternational Asmelash blijft wel nog tot 2020 onder contract staan in Den Haag, maar wordt voor de rest van dit seizoen verhuurt aan TOP Oss.

Samen met Ladan, Ibrahim Touré en Philippe Rommens woonde Asmelash het afgelopen seizoen in ‘Huisje Veghel’, de woning waar zij door directeur Peter Bijvelds werden ondergebracht. Asmelash veroverde halverwege het seizoen een basisplaats, en werd tegen MVV zelfs Man of the Match.

Aan Haaglanden Voetbal liet hij in maart weten in Oss zijn draai gevonden te hebben en er lekker in zijn vel te zitten. Wel gaf hij de hoop aan in de toekomst wat verder naar voren te kunnen spelen. “Voor de trainer en mezelf is het op dit moment fijn dat ik multifunctioneel inzetbaar ben”, zei de bij TOP rechtsachter spelende Asmelash, “maar ik zie mezelf in de toekomst toch echt als middenvelder.”