Volledig scherm
© BSR Agency

Scheidsrechter staakt ‘mistwedstrijd’ Almere City - TOP Oss definitief; maandag wordt duel uitgespeeld

Op het moment dat de mascottes Ossie en Ally als Ossie Osbourne en Allyvis Presley het publiek probeerden te vermaken, was daar vanaf driekwart van de tribunes niks van te zien. De wedstrijd Almere City - TOP Oss in het Yanmar Stadion werd gespeeld in een dichte waas. 

TOP Oss-aanvoerder Bryan Smeets merkte direct dat dat lastig spelen was, toen zijn vrije trap in de derde minuut door meters mist kliefde, om enkel in het niets te belanden. Naarmate de wedstrijd vorderde leken de weersomstandigheden echter op te klaren, en kwamen beide teams wel degelijk aan voetballen toe.

Na 26 minuten werden de lichten op de tribune gedoofd. ,,Om de zichtbaarheid te verbeteren”, klonk het uit de speakers. Dat was volgens het publiek op de tribunes vanzelf al aan het gebeuren, maar ze ondergingen het gelaten. Dat was anders toen een minuut later de scheidsrechter een eindsignaal floot. Hij staakte de wedstrijd vanwege de mist, omdat de grensrechters de overzijde niet zouden kunnen zien.

Na een half werd definitief duidelijk dat iedereen naar huis kon; het restant van de wedstrijd wordt maandag om 20:00 uur gespeeld.

Volledig scherm
Scheidsrechter Nagtegaal overlegt met de aanvoerders van beide teams wat te doen. © BSR Agency