Volledig scherm
TOP Oss-RKC © Soccrates/BSR Agency

Seys kopt RKC in slotfase voorbij hogergeplaatst TOP Oss

RKC heeft een knappe overwinning geboekt op TOP Oss. In het Osse Kuipje werd het 1-2 voor de bezoekers. 

RKC haalde in de winterstop 3 aanwinsten Kees Heemskerk, Sylla Sow en Stijn Spierings. Van dit drietal werd alleen Spierings door trainer Fred Grim het veld ingestuurd. TOP Oss begon zoals de ploeg de eerste seizoenshelft was geëindigd, dus met weinig veranderingen in de basiself. Alleen de basisplek van Oratmangoen was enigszins opvallend omdat voor de winterstop Koen van der Biezen zich op een goede manier had gemanifesteerd.

Voorafgaand aan de wedstrijd was TOP Oss de favoriet vanwege hun verdienstelijke 5de plek op de ranglijst. Dat verschil op de ranglijst was in de openingsfase zichtbaar op het veld, want TOP Oss kreeg de meeste kansen, maar het lukte niet om door te drukken.

Dogan ongelukkig

Dogan had behoorlijke mogelijkheden om te scoren, maar de spits was een aantal keer ongelukkig. Ook toen hij een simpele voorzet op Bryan Smeets leek te geven, ging het mis. Philippe Rommens knalde nog een keer op goal, maar ook zijn schot werd gekraakt. Via aanvoerder Rick Stuij van den Herik leek het dan toch te lukken, maar het doelpunt van de verdediger werd afgekeurd wegens buitenspel.

RKC zette daar heus wel wat tegenover. Emil Hansson schoot in de beginfase in het zijnet, en ook Stijn Spierings vond eenmaal keeper Nick Olij op zijn weg. Bij de rust leek toch TOP Oss de bovenliggende partij.

Voorsprong TOP

Tien minuten na rust zette Dogan TOP Oss toch op voorsprong. Hij werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, waarna een penalty volgde die hij zelf binnenschoot: 1-0. Lang kon TOP Oss niet genieten van die voorsprong, want ook RKC kreeg een penalty. Deze werd benut door Hansson: 1-1.

Na het Waalwijkse doelpunt joegen de bezoekers op de overwinning, maar moest blijven oppassen voor de counter van TOP Oss. Twee keer was Smeets gevaarlijk, maar zijn schoten waren niet zuiver genoeg. Voor RKC schoot Seys op de paal, één van de vele waarschuwingen van RKC. In de 87ste minuut ging het mis voor TOP Oss, en kon RKC juichen. Dylan Seys scoorde de winnende treffer met zijn hoofd.

 1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
  voorbeschouwing

  TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

  Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”
 2. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

  Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?