Volledig scherm
© Marcel van Dorst

Sparta meldt zich bij TOP Oss voor uitblinker Smeets

Sparta heeft zich bij TOP Oss gemeld om de overname van Bryan Smeets (26) te bespreken. Dat bevestigt algemeen en technisch directeur Peter Bijvelds. Een akkoord is er voorlopig nog niet.

Smeets is bezig aan een uitstekend seizoen in Oss. Afgelopen seizoenshelft scoorde de aanvallende middenvelder zes keer. De Maastrichtenaar kwam eerder uit voor MVV, De Graafschap en Cambuur. Bij de Graafschap vergaarde Smeets landelijke bekendheid door in 2016 de titelplannen van Ajax te doorkruisen met zijn gelijkmaker (1-1) op de laatste speeldag.

Selectie bij elkaar houden

TOP Oss zou de selectie graag bij elkaar houden nu het dit seizoen zo goed loopt, maar Bijvelds is realistisch. ,,Vaak is er interesse in uitblinkers’', zei hij vrijdagavond na de met 5-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Dessel Sport. ,,Ik kan nooit met zekerheid zeggen of ik de selectie bij elkaar kan houden.”

Smeets zet de deur voor een transfer naar de Rotterdamse club wel op een kier. ,,Ik ben een topsporter met ambities en dat is ook gezond. Bovendien ben ik een broodvoetballer, en ik ben ook geen 21 meer. Maar als ploeg doen we het nu goed; ik maak alleen een stap als ik me er honderd procent goed bij voel.’’