Volledig scherm
Coach Klaas Wels of TOP Oss talking to frustrated Supporters of TOP Oss, supporter, supporters during TOP Oss - Fc Twente NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Supporters TOP Oss door het lint: wedstrijd tegen Twente tijdelijk stilgelegd

OSS - Supporters van TOP Oss zijn vrijdagavond door het lint gegaan bij de wedstrijd tegen FC Twente. Vermoedelijk ging daar een provocerende actie van Twente-doelman Joel Drommel aan vooraf.

Volgens TOP Oss-trainer Klaas Wels gooide de doelman een handdoek naar de supporters, toen hij het tweede doelpunt van zijn club vierde. Hij wilde daarmee het gedrag van de aanhang niet goedpraten. ,,Dit mag niet gebeuren, de supporters moeten het veld niet betreden.”

Na de provocatie sloeg de vlam in de pan bij de TOP-supporters die achter de doelman zaten. In eerste instantie trokken ze de boarding omver, waarna enkele spelers en trainer Wels hen probeerde te kalmeren.  

TOP Oss stond op dat moment 2-0 achter tegen Twente. De wedstrijd werd door de ongeregeldheden kort stilgelegd door scheidsrechter Allard Lindhout. 

Eerder incident

Op 8 februari drong een groep van 40 supporters de catacomben binnen van het eigen stadion, na de verloren wedstrijd tegen MVV. Directeur Peter Bijvelds liet toen weten dat in het vervolg de veiligheidsregels strikter gehandhaafd zullen worden.